Whistleblowing-ilmoituskanava

Vastuullisuus ja avoimuus ovat yrityksemme tärkeimpiä arvoja. Haluamme edistää avointa ja läpinäkyvää toimintakulttuuria ja tämän vuoksi olemme ottaneet käyttöömme First Whistlen, EU:n Whistleblower-direktiiviin (EU 2019/1937) perustuvan väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan. Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanava on ulkoisen palveluntuottajan toteuttama, ja se toimii irrallaan Sotkamo Silver Oy:n järjestelmistä. First Whistle tarjoaa työntekijöillemme, asiakkaillemme ja muille yhteistyökumppaneillemme luottamuksellisen kanavan tuoda esiin epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai epäasiallisesta toiminnasta.

Ensisijaisesti kannattaa ottaa asiat puheeksi, mutta jos asia on niin vaikea, ettet halua edetä keskustellen, ilmoituksen tekeminen on hyvä vaihtoehto. Laki velvoittaa sinua tekemään ilmoituksesi rehellisesti ja hyvässä tarkoituksessa. Ilmoituksen käsittelyn kannalta on oleellista erotella toisistaan se, mitä tiedät ja se, mitä arvelet tapahtuneen. Ota lopuksi talteen tunnuksesi, jolla pääset palaamaan ilmoituksesi tietoihin. Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi ja ilmoituskanava on rakennettu siten, että anonymiteettisi turvataan prosessin jokaisessa vaiheessa. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti Sotkamo Silver Oy:n henkilöstö- tai taloushallinnon edustajan toimesta.

Whistleblowing-kanava löytyy osoitteesta https://www.firstwhistle.fi/sotkamosilver ja se on käytettävissä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

whistleblow process fi

 

Lisätietoja ilmoitusmenettelystä:

https://oikeuskansleri.fi/miten-ilmoitus-tehdaan
https://turvaviesti.gov.fi/ilmoituskanava-rapporteringskanal

Yhteystiedot

Sotkamo Silver Ruotsissa

Sotkamo Silver AB
Nybrogatan 34/Box 5216
SE-102 45 Stockholm

Sotkamo Silver Suomessa

Sotkamo Silver Oy
Hopeatie 20
FI-88600 SOTKAMO

Puhelin +358 44 733 2355


© 2021 Sotkamo Silver AB.