Toimitusjohtajan katsaus

Konsernin toimitusjohtajan katsaus Q2/2020, 5. elokuuta 2020

Aloitin yhtiön toimitusjohtajana vain kaksi päivää ennen toisen vuosineljänneksen päättymistä. Olen erittäin ylpeä ja nöyrä tämän tilaisuuden edessä ja odotan innolla yhteistyötä omistajien, kollegoiden ja muiden sidosryhmien kanssa Sotkamo Silverin jatkuvan menestyksen hyväksi.

Metallihintojen laskeminen maaliskuussa ja sitä seurannut matala hintataso vaikuttivat sekä toisen vuosineljänneksen laskutushintoihimme että aiempien rikastetoimitusten lopullisiin laskutushintoihin. Tämä aiheutti kaksoisvaikutuksen sekä myyntiimme että tulokseemme.

Jatkoimme menestyksekkäästi toimintamme tehostamista tuottavuuden parantamiseksi ja prosessiemme optimoimiseksi, jotta voimme pienentää tuotantokustannuksia syöttötonnia kohden. Kiitän yhtiön tuotantohenkilöstöä vuoden ensimmäisellä puoliskolla saavutetusta merkittävästä edistyksestä. Tämä työ luo vahvan perustan ja auttaa saavuttamaan tuloksia tulevaisuudessa. Raportointikauden aikana olemme aloittaneet malmin esirikastuksen pilottitestauksen. Tämän kehitysprojektin tavoitteena on parantaa edelleen energia- ja materiaalitehokkuuttamme ja mahdollistaa tulevaisuudessa alhaisemmat tuotantokustannukset tuotettua metalliyksikköä kohti.

Tämän lisäksi toteutimme onnistuneen osakeannin ja saimme osakkeenomistajiltamme ja sijoittajiltamme vahvan tuen ylimerkityssä osakeannissa.

Kolmannella vuosineljänneksellä hopean ja kullan hinnat ovat edelleen parantuneet, ja hopean hinta on kaksinkertaistunut maaliskuun alimman tason jälkeen.

Viime kuukausina olemme kokeneet muutoksen ja epävarmuuden voiman, mutta samalla on avautunut mahdollisuuksia. Olemme huomanneet uusien työskentelytapojen ja työvälineiden mahdollisuudet, jotka tekevät meistä tulevaisuudessa joustavampia ja kilpailukykyisempiä. Ihmiset ovat nähneet, että yhteiskunnan poikkeusajoista huolimatta he ovat voineet tehdä parhaansa ja myötävaikuttaa menestykseen. Uskon, että olemme Covid-19-kriisin myötä voimakkaampia, sopeutuvampia ja valmiimpia tulevaisuuden haasteisiin.

Erkki Kuronen, konsernin toimitusjohtaja

Yhteystiedot

Sotkamo Silver Ruotsissa

Sotkamo Silver AB
Nybrogatan 34/Box 5216
SE-102 45 Stockholm

Puhelin +358 50 599 3539

Sotkamo Silver Suomessa

Sotkamo Silver Oy
Hopeatie 20
FI-88600 SOTKAMO

Puhelin +358 44 733 2355


© 2020 Sotkamo Silver AB.